Thursday, August 24, 2006

Charlatan (367) - VDB reed vermomd als Boonen mee in Italiaanse junioreskoers

De VDB soap : episode 598. Met Frank Vandenbroucke hebben we al veel meegemaakt: zijn hond gedrogeerd, zijn vrouw beschoten, in de boeien afgevoerd, maar het enfant terrible van het Belgische wielrennen blijft verrassen. De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport komt vandaag met een verhaal waaruit blijkt dat VDB vermomd als Tom Boonen in een Italiaanse junioreskoers heeft meegereden. Het lijkt op een komische film, maar het blijkt nog te kloppen ook.JuniorIn het stadje Inverno, ergens in de Po-vallei in de buurt van Pavia (stadje even ten zuiden van Milaan) wordt een amateurkoers van 60 kilometer gereden. In Italië rijden dan alle leeftijdscategorieën van 19 tot 39 door elkaar in één groot peloton. Onder de meer dan 200 deelnemers ene Frank Vandenbroucke die zich onder een valse naam en met de foto van Tom Boonen inschrijft als junior.

De experten zien meteen dat die blonde renner met nummer 6 op de groene fiets en met de blauwe trui wel heel veel wegheeft van Frank Vandenbroucke, bijgenaamd Il Bimbo d'Oro. Verder is er een mooie vrouw die hem langs de kant van de weg staat op te wachten. Zoveel klasse, dat moet wel VDB zijn. Vandenbroucke woont inderdaad in die buurt. Wellicht draait hij al een hele tijd onder een valse naam mee in dat circuit van Italiaanse amateurkoersen. Een week voor de koers in Inverno werd VDB ook al gesignaleerd in Cercagno in een gelijkaardige koers, toen met nummer 54, in een witte trui en met een koersbroek van Landbouwkrediet. In zijn kielzog volgt steeds Davide Posca een dokter, die in die periode verhuisd was naar de buurt waar VDB woonde.

In de slotfase valt Vandenbroucke zelfs aan, maar in de laatste kilometer wordt hij teruggepakt. In plaats van met de rest naar rechts naar de aankomst te draaien, slaat VDB naar links af om naar huis te fietsen. Een jurylid maakt na deze vreemde manier van opgeven de volgende opmerking. "Maar waarom zou Vandenbroucke naar hier komen om met onze voeten te spelen?"

Inderdaad, waarom zou iemand met 52 overwinningen op zijn palmares en die nog altijd als prof bij unibet.com rijdt, nu zoiets doen? Waarom slaagt iemand die opgesloten heeft gezeten voor dopingbezit er niet in zijn fiets aan de haak te hangen, dat bestaan van bedrog achter zich te laten en een gewoon leven te beginnen? Nee, in plaats daarvan geraakt hij in een diepe depressie waardoor hij zelfs op zijn vrouw schiet. Waarom ontkent Davide Posca, zijn nieuwe dokter, dat hij VDB zou kennen ("Vandenbroucke? Ik weet niet wie hij is, maar het nummer 6 is niet Vandenbroucke"). Waarom rijdt hij met een valse naam en waarom stopt hij op een kilometer van de streep en vlucht hij als een dief weg? Van Frank Vandenbroucke verbaast niks ons nog...

No comments: