Thursday, August 24, 2006

Charlatan (366) - Paris Hilton hackt voicemail van Lindsey Lohan

Paris Hilton heeft mogelijk de voicemail van haar rivale Lindsey Lohan beluisterd. Het bedrijf Spoofcard, dat valse nummers aanbiedt voor wie op zijn privacy gesteld is, meldt dat het 50 abonnementen heeft afgesloten, waaronder dat van de hotelerfgename, wegens het hacken van andere accounts.

Eind juli klaagde Lindsey Lohan omdat er iemand haar voicemail gehackt had. Volgens de actrice was Paris Hilton hiervoor verantwoordelijk. De blondine zou mogelijk het nummer van Lindsey Lohan gespooft hebben - voor de centrale leek het dus alsof zij de rechtmatige eigenaar was- om zo diens voicemail te kunnen beluisteren. Spoofcard zegt dat de voicemail van Lohan inderdaad gehackt werd, maar wil niet zeggen of Paris hiervoor verantwoordelijk was.

'Spoofen' is een term afkomstig uit de computerwereld. Het is een techniek waarbij hackers het IP-adres of het unieke mac-adres van een netwerkkaart van een andere gebruiker nabootsen zodat het lijkt alsof ze die gebruiker zijn. Ook via de telefoon is spoofen dus mogelijk.

No comments: